20 de novembre, 2006

Cine Forum Vitraris "2001 Odisea del espai"

El passat divendres, 27 d’octubre, amb "2001: Una Odissea de l’espai", va començar a Vidreres l’activitat de Cine Fòrum a la sala teatre del Casino La Unió.
Ens vàrem reunir un bon nombre de veïns del poble amb la expectació de quelcom que comença i amb la il·lusió de passar una vetllada en agradable companyia. Totes dues expectatives varen ser àmpliament satisfetes gràcies, per una banda, a l’excel·lent introducció d’en Carles Puig i per l’altre al col·loqui que va seguir a la projecció de la pel·lícula, iniciat per en Jordi Vidal, un apassionat de "2001" (En Jordi ha vist la pel·lícula només 24 vegades) .
En Carles ens oferí una molt ben documentada presentació del director de la pel·lícula, Stanley Kubrick, basada en la novel·la d’Arthur C.Clarke.
Aquesta presentació va estar farcida d’anècdotes i dades biogràfiques que ens aproparen a la complexa personalitat de S. Kubrick i a l’extensa obra d’A.C.Clarke.
Per altra banda, en Jordi , amb els seus aguts comentaris envers la pel·lícula, va preparar el terreny per a un col·loqui en el qual es comentaren, no tan sols els aspectes directament relacionats amb el film, sinó que va donar peu a endinsar-nos en qüestions com l’actual concepció i origen de l’univers, la seva naturalesa, la teoria del "big bang", els forats negres i, com no, la concepció de l’home, el seu destí, la recerca de la seva part transcendent, etc.

A mena de síntesi del treball de S.Kubrick i de la seva passió pel cinema, citem una de les frases seves més significatives "Allò que pot ser escrit o pensat, pot ser filmat", i també cal esmentar una de les sentències més clarificadores de l’esperit pioner d’A.C.Clarke , "L’única forma de conèixer els límits d’allò possible, és anar més enllà, vers l’impossible".
L’activitat de Cine Fòrum continuarà, en aquesta primera programació, amb la projecció d’altres obres del mateix director, com ara: "Lolita",